AVTOGUME.COM > Pnevmatike

PROIZVAJALCI

Na kratko so predstavljeni proizvajalci pnevmatik, ki jih je možno naročiti pri nas.

  Michelin – Bridgestone – Continental – Goodyear – Pirelli – Dunlop 

       Uniroyal – Kleber – Firestone – Fulda – Falken – Sebring –

–  Semperit – Barum – Hankook – BF Goodrich – General Tire – Nankang 

/     R      
ISKANJE

           

Barum pnevmatike

Avtomobilske pnevmatike Barum so pričeli proizvajati leta 1934. Barum gume in pnevmatike se uvrščajo v srednji cenovni razred, kjer je zelo pomembno razmerje med kakovostjo in ceno. V tem segmentu pnevmatike Barum dosegajo vedno najvišje ocene, kar potrjujejo tudi testi priznanih tujih ocenjevalcev. Dobavljive so pnevmatike in gume Barum za osebna, poltovorna, tovorna vozila in traktorje. Podjetje Barum spada od leta 1993 pod okrilje družbe Continental, ki je zelo razvil njegove zmogljivosti.

mestne - razred mestnih pnevmatik. Modeli Brilliantis.

potovalne - razred potovalnih pnevmatik. Modeli Bravuris.

zmogljive - razred zmogljivih pnevmatik. Modeli Bravuris2. 

dostavne - serija Vanis.

BFGoodrich pnevmatike

Družba BFGoodrich je bila ustanovljena v ZDA že leta 1870. Je ena tradicionalnih ameriških gumarskih znamk, ki se po letu 1997 ponovno spušča v trdo tekmo za evropski tržni delež. BFGoodrich spada pod Michelinovo okrilje, kjer se kot znamka pojavlja na pnevmatikah in gumah, ki jih sami priporočajo strastnim voznikom.

Glede na svojo kakovost so Bfgoodrich gume in pnevmatike cenovno dostopne. Izdelujejo jih v Franciji, kar je še dodatna prednost v primerjavi s konkurenčnimi pnevmatikami, ki prihajajo predvsem z Daljnega vzhoda.

4×4 program - modeli M/T, T/A, A/T. 

 

Bridgestone pnevmatike

Bridgestone gume in pnevmatike prihajajo iz Japonske, kjer so prvi med proizvajalci gum. Ustanovljen je bil leta 1930, sprva pa so v njem izdelovali gumijaste podplate za čevlje. Danes spada med enega največjih proizvajalcev pnevmatik visokega cenovnega razreda. Lansko leto so v Evropi zgradili štiri kilometre dolgo testno progo za preizkušanje pnevmatik, naložba v vrednosti 40 milijonov evrov pa predstavlja najmodernejši tovrstni obrat v Evropi. Odlikuje jih širok razpon dezenov in dimenzij ter ponudba gum in pnevmatik za vse tipe vozil. Te visoko zmogljive pnevmatike spadajo v višji kvalitetni in cenovni razred. Pnevmatike ter gume Bridgestone dosegajo dobre rezultate na testih, kot je npr. test pnevmatik AMZS. Družba se je leta 1988 razširila in prevzela podjetje Firestone. Tehnologija in varnost sta ključni besedi pri pnevmatikah in avtoplaščih Bridgestone, ki zasedajo drugo mesto med pnevmatikami na svetovnem tržišču. Bridgestone gume in pnevmatike nudijo odlično odzivnost vozila na mokrem cestišču in so zelo tihe. Vse gume, ki jih bodo uporabljale ekipe Formule 1 med letoma 2008 in 2010 bodo znamke Bridgestone.

mestne - razred mestnih pnevmatik - B SERIJA. Modeli B330, B390, B391, novi model B250.

potovalne - razred potovalnih pnevmatik - TURANZA. Modeli ER30, novi model ER300.

zmogljive - razred zmogljivih pnevmatik - POTENZA. Modeli RE720, RE040, RE050, novi model RE050A.

4×4 program - obsežna serija Dueler.

 

Continental pnevmatike

Continental je znamka, ki predstavlja pojem na področju pnevmatik. Pnevmatike, ki prepričujejo kupce s svojo kakovostjo. S širokim razponom ponudbe zagotavljajo izjemno široko izbiro pnevmatik. Uvrščamo jih v visoki kakovostni in cenovni razred pnevmatik, prisotne pa so praktično v vseh segmentih.

Continental je nemški proizvajalec pnevmatik iz Hanovra. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1871, ko so pričeli s proizvodnjo gume. Je četrti največji proizvajalec pnevmatik na svetu in drugi največji v Evropi. Eden od štirih avtomobilov, proizvedenih v Evropi je serijsko opremljen s pnevmatikami Continental. Podjetje Continental ima v lasti kar 40 tovarn in testnih poligonov. Continental gume in pnevmatike prepričujejo kupce s svojo pregovorno kakovostjo. S širokim razponom ponudbe zagotavljajo izjemno izbiro na področju osebnih, moto in zlasti tovornih pnevmatik. V lasti imajo veliko drugih proizvajalcev pnevmatik: Uniroyal, Semperit, General Tire, Barum, Sportiva, Eurotec, Matador....

mestne - razred mestnih pnevmatik. Modeli EP, novi model EcoContact3.

potovalne - razred potovalnih pnevmatik. Modeli Premium, novi model Premium2.

zmogljive - razred zmogljivih pnevmatik. Modeli SportContact,SportContact2, novi model SportContact3.

4×4 program - serije 4×4 in CrossContact.

dostavne - serija Vanco in za enoprostorce VancoContact.

 

Dunlop pnevmatike

Dunlop je britanski proizvajalec pnevmatik, ki je z delovanjem pričel leta 1888. Podjetje je bilo ustanovljeno po tem, ko je njen ustanovitelj John Boyd Dunlop izumil sodobno avtomobilsko pnevmatiko. So tudi eni prvih, ki so pričeli ponujati pnevmatike za visoke hitrosti, saj so že leta 1920 ponudili pnevmatike za hitrosti nad 300 km/h. Dunlop je eden vodilnih proizvajalcev visokozmogljivih in vrhunskih avtoplaščev na svetu. Veliko najbolj prestižnih avtomobilskih proizvajalcev, kot npr. Alfa Romeo, Audi, BMW, Honda, Jaguar, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rover, Seat, Skoda, Toyota in Volkswagen standardno opremlja svoja vozila z Dunlop gumami in pnevmatikami. Je del koncerna Summitomo in v Evropi nastopa skupaj z Goodyear-jem.

mestne - razred mestnih pnevmatik. Modeli SP10, novi model SP30.

potovalne - razred potovalnih pnevmatik. Modeli Sport01, novi model FastResponse.

zmogljive - razred zmogljivih pnevmatik. Modeli Sport 9000, novi model SportMaxx.

4×4 program - obsežna serija Grandtrek.

dostavne - serija LT.

 

Falken pnevmatike

Falken je japonski proizvajalec pnevmatik, ki ga v Evropi poznamo predvsem kot proizvajalca bolj športnih in zmogljivih pnevmatik. Odlikuje se z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo v športnem segmentu.

mestne - razred mestnih pnevmatik. Modeli ZE-326.

potovalne - razred potovalnih pnevmatik. Modeli ZE-512.

zmogljive - razred zmogljivih pnevmatik. Modeli FK-451, novi model FK-452. 

4×4 program - modeli AT/TA, AT/T110.

 

Firestone pnevmatike

Firestone je ameriški proizvajalec pnevmatik. Že leta 1895 so pričeli z izdelovanjem pnevmatik za osebna vozila (pred tem so izdelovali pnevmatike za kolesa). Sedaj je druga znamka hiše Bridgestone, njena vloga znotraj tega koncerna je izdelovanje pnevmatik višjega srednjega cenovnega razreda.

mestne - razred mestnih pnevmatik. Modeli F580, F590, novi model Multihawk .

potovalne - razred potovalnih pnevmatik. Modeli FH700, TZ200.

zmogljive - razred zmogljivih pnevmatik. Modeli SZ80. 

dostavne - serija Vanhawk in CV.

 

Fulda pnevmatike

Nemško podjetje Fulda je bilo ustanovljeno leta 1900. Danes je Fulda z 10-odstotnim tržnim deležem in 7 milijoni prodanih gum letno eden vodilnih proizvajalcev pnevmatik na nemškem trgu. Nudi širok spekter kakovostnih pnevmatik in se po ADAC-ovih testih uvršča na drugo mesto glede na razmerje cena / kakovost. Pnevmatike in gume Fulda izdelujejo v 13 tovarnah po Evropi. Fulda gume in pnevmatike so prilagojene zahtevnemu nemškemu tržišču, kjer uporabniki zahtevajo zanesljive pnevmatike za vožnjo po avtocestah brez hitrostnih omejitev, kot tudi po alpskih regijah s težkimi zimskimi razmerami. Leta 2005 so v podjetju Fulda ustvarili Maybacha Exelero z namenom, da preizkusijo prototipe pnevmatik na zanesljiv in prefinjen način. Je del koncerna Goodyear.

mestne - razred mestnih pnevmatik. Modeli Diadem Dirigo, Linero, novi model Ecocontrol.

potovalne - razred potovalnih pnevmatik. Modeli Carat Progresso.

zmogljive - razred zmogljivih pnevmatik. Modeli Carat Exelero. 

4×4 program - serije Tramp in Yukon.

dostavne - serija Conveo.

 

General Tire pnevmatike

General Tire je ameriški proizvajalec pnevmatik, ki ga v Evropi poznamo predvsem kot proizvajalca pnevmatik za terence in suv-e. Danes je del koncerna Continental. Odlikuje se z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo v 4×4 segmentu.

4×4 program - obsežne serije Grabber, XP2000, AmeriTrac.

 

Goodyear pnevmatike

Goodyear je največji proizvajalec pnevmatik na svetu, s sedežem v Akronu, Ohio, ZDA. Začetki tega priznanega podjetja segajo v konec 19. stoletja. Goodyear proizvaja pnevmatike in gume, gumeno-tehnične izdelke in kemikalije v več kot 90 tovarnah v 28 državah. Prodajne organizacije ima v skoraj vseh državah na svetu. Skupno zaposluje več kot 75.000 sodelavcev, ki so vključeni v proizvodnjo, distribucijo in prodajo gum in avtoplaščev..

V letu 2004 je podjetje prodalo 223 milijonov Goodyear gum in pnevmatik in ustvarilo neto prodajo 18,4 milijard ameriških dolarjev. Od leta 2001 Goodyear sodeluje s Fordom pri nadzoru temperature in tlaka v pnevmatikah. Goodyear gume in pnevmatike na svoja vozila nameščajo proizvajalci vozil kot so Cadillac, Chevrolet, Dodge, Hummer, Land Rover in Lexus. V koncern Goodyear spadajo tudi znamke Fulda, Sava, Debica... V Evropi nastopa skupaj z Dunlopom.

mestne - razred mestnih pnevmatik. Modeli GT2, GT3, novi model Duragrip.

potovalne - razred potovalnih pnevmatik. Modeli NCT5, Hydragrip, Excellence.

zmogljive - razred zmogljivih pnevmatik. Modeli Eagle F1 GSD2, GSD3, novi model F1 Asymmetric. 

4×4 program - obsežna serija Wrangler.

dostavne - serija Cargo.

 

Hankook pnevmatike

Hankook je korejski proizvajalec pnevmatik, ki ga poznamo predvsem kot proizvajalca cenovno dostopnih pnevmatik v nižjem in srednjem razredu. Lahko se lahko pohvali z več kot šestdesetletno zgodovino izdelovanja pnevmatik, v letu 2003 so v želji po izdelavi še bolj kakovostnih pnevmatik sklenili navezo s korporacijo Michelin.

 

Kleber pnevmatike

Francoski Kleber je bil ustanovljen leta 1910 v Parizu, danes pa spada v hišo Michelin. V podjetju Kleber so leta 1951 začeli revolucijo s proizvodnjo prve pnevmatike z zračnico. Kleber gume in pnevmatike so srednjega cenovnega razreda, s katerimi se podjetje v Evropi uvršča na šesto mesto po popularnosti. Že več kot 30 let s prvo vgradnjo Kleber gum in avtoplaščev obuva vozila znamke Volkswagen, Opel, Peugeot, Renault in Suzuki. Njihova proizvodnja in prodaja raste vsako leto, od leta 2000 pa proizvede preko sedem milijonov pnevmatik letno. 

mestne - razred mestnih pnevmatik. Modeli Viaxer.

potovalne - razred potovalnih pnevmatik. Modeli Dynaxer HP2.

zmogljive - razred zmogljivih pnevmatik. Modeli Hydraxer. 

dostavne - seriji CT in Transalp.

 

Michelin pnevmatike

Michelin je najprestižnejša proizvajalka pnevmatik v Evropi in v svetu na področju kakovosti, zmogljivosti in življenjske dobe. Začetki Michelina segajo še v prejšnjo stoletje. Pnevmatike Michelin vgrajujejo večina avtomobilski gigantov v Evropi. Uvrščajo se v najvišji cenovni razred. Pnevmatike in gume Michelin so svetovne vodilne pnevmatike v pogledu kakovosti, zmogljivosti in življenjske dobe, tako poleti kot pozimi. Pnevmatike Michelin spadajo v najvišji cenovni razred. V letu 2004 je 74 tovarn v 19 državah proizvedlo 194 milijonov gum Michelin. Podjetje ima okrog 127.000 zaposlenih iz različnih ozadji ter kultur, vključujoč 4000 razvojnih inženirjev v Evropi, Združenih državah Amerike ter Aziji. Podjetje Michelin je prejelo več kot 100 nagrad v Formuli 1 in doseglo hitrostni rekord 400 km/h na testih za te dirke. Pnevmatike in avtoplašči Michelin so znani po odličnem oprijemu na robovih, odličnem izogibanju aquaplanningu in tudi odpornosti pri najvišjih temperaturah. Pod okrilje Michelina spadajo Kleber, BFGoodrich, Kormoran ...

mestne - razred mestnih pnevmatik. Modeli Energy E3a, Energy E3b.

potovalne - razred potovalnih pnevmatik. Modeli Primacy, Primacy G1, novi model Primacy HP.

zmogljive - razred zmogljivih pnevmatik. Modeli Pilot sport2 in Pilot Exalto PE2. 

4×4 program - obsežne serije 4×4, Synchrone in nova serija Latitude.

dostavne - serija Agilis.

 

Nankang pnevmatike

Nankang je azijski proizvajalec cenovno ugodnih pnevmatik.

 

Pirelli pnevmatike

Pirelli je bil ustanovljen že leta 1872 v Milano. . Prve pnevmatike Pirelli so proizvedli leta 1901. Ima že dolgo tradicijo po vsem svetu na področju pnevmatik. Družbo sestavlja več kot 24.000 zaposlenih in jo uvršča na 5 mesto po proizvajalcih pnevmatik po svetuItalijanski proizvajalec izdeluje vrhunske gume višjega cenovnega razreda. Pirelli gume in pnevmatike dosegajo odlične rezultate na testih, kot je npr. test AMZS. Podjetje Pirelli je svoj dobiček v letu 1995 povečalo za kar 12%. Pnevmatike in gume Pirelli proizvajajo v 24 tovarnah po svetu, naprodaj pa so v kar 160 državah.

Pirelli izdeluje kvalitetne pnevmatike višjega srednjega razreda. Njihov cilj pa je naravnan na špornost in udobnost.

mestne - razred mestnih pnevmatik. Modeli P3000Energy, novejši P4.

potovalne - razred potovalnih pnevmatik. Modeli P6000Powergy, novejša P6 in P7.

zmogljive - razred zmogljivih pnevmatik. Modeli PZeroNero, PZeroRosso (Asymmetrico, Direzional), PCorsa. 

4×4 program - obsežna serija Scorpion.

dostavne - serija Citynet.

 

Sebring pnevmatike

Pnevmatike Sebring odlikujejo predvsem ugodna cena in odlične vozne lastnosti v vseh razmerah. Sebring gume in pnevmatike uvrščamo v srednji cenovni razred, dobavljive pa so za osebna in lahka dostavna vozila. So del koncerna Continental. Pod to znamko se prodajajo tudi ostale Continentalove podznamke srednjega razreda, kot so Eurotec (modeli ML600, Snowwolf2) ter Viking (modeli Citytech, Pro-Tech 500).

mestne - razred mestnih pnevmatik. Modeli Grip S2.

potovalne - razred potovalnih pnevmatik. Modeli Formula Z1, Formula S4.

zmogljive - razred zmogljivih pnevmatik. Modeli Formula Z1. 

dostavne - serija Cargo.

 

Semperit pnevmatike

Avstrijski Semperit proizvaja pnevmatike srednjega cenovnega razreda, ki jih ponuja hiša Continental.

 

Uniroyal pnevmatike

Ameriško podjetje Uniroyal je bilo ustanovljeno leta 1892 in se je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja združilo s podjetjem Continental. Podjetje Uniroyal je lastnik avtorskih pravic za Uniroyal pnevmatike za mokra cestišča, ki jih je izumilo leta 1969. Pnevmatike Uniroyal pogosto zmagujejo testih pnevmatik in jim tudi konkurenca priznava nepremagljivost na mokrem cestišču. Pnevmatike Uniroyal uvrščamo v višji cenovni razred, dobavljive pa so v segmentu potniških, terenskih, lahkih tovornih in tovornih vozil.

mestne - razred mestnih pnevmatik. Modeli R680.

potovalne - razred potovalnih pnevmatik. Modeli R550.

zmogljive - razred zmogljivih pnevmatik. Modeli Rainsport-1.  

dostavne - serija Max.

 ShopFactory (TM). Click Here.